Tazkirah Archive

Show Posts in

Shaklee Alor Gajah: Pengisian rohani

Assalamualaikum, hari ni saya nak share sesuatu yang sangat menarik supaya menjadi ingatan buat kita dan keluarga.. Menurut Prof Dr Hamka: Jika ingin melihat orang Islam… Datanglah ke masjid pada eidilfitri dan eidiladha. TETAPI Jika ingin melihat orang yang beriman… Datanglah ke masjid waktu suboh. Itulah nisbah

Sedekah

Kupasan Kitab Ziarah ke Alam Barzakh (Al Imam Jalaluddin As-Suyuti) ?✏KENAPA SI MATI LEBIH MEMILIH UNTUK BERSEDEKAH SEANDAINYA DIA DIKEMBALIKAN KE DUNIA? ???Sebagaimana firman Allah, “…wahai Tuhanku, alangkah baiknya Engkau lambatkan kedatangan ajalku ke suatu masa yg sedikit saja lagi, supaya aku dpt bersedekah…..” -(surah al munafiqun:10)

Didik hati mengenal Allah

Dalam hidup.. Bila *ALLAH* sembuhkan kita daripada kesakitan melalui ikhtiar ubat yang kita ambil.. Kita nampak ubat.. *Kita tak nampak *ALLAH* Bila *ALLAH* berjayakan kita dalam akademik melalui bijaknya kita dalam pelajaran.. Kita nampak kebijaksanaan kita.. Kita tak nampak *ALLAH* Bila *ALLAH* bagi kita pekerjaan yang selesa

Tips IK: 8 tips murah rezeki dalam hubungan

Selamat Hari Kemerdekaan ke-58 Rezeki itu luas dan luas caranya juga untuk menarik dan membuka pintu rezeki, termasuk juga dengan cara menjaga hubungan sesama manusia dan keluarga. Berikut adalah 8 tip murah rezeki dengan cara menjaga hubungan sesama kita…   Senyum itu sedekah. Murahkan diri dengan senyuman

TIPS MURAH REZEKI

Selamat malam…. ada yang masih seperti saya? Belum mengantuk? Saya nak share Tips Murah rezeki yang saya baca dari page Irfan Khairi, semoga bermanafaat. 6 TIPS MURAH REZEKI MALAM INI: Dengan orang, jangan asyik suka meminta2. Tapi dengan Allah swt, sentiasa suka berdoa dan meminta2 apa sahaja.

Bersyukur Atas NikmatNYA

Salam penuh keinsafan.. sekejap je rasanya, hari ni dah masuk hari Khamis… pantasnya masa beredar, maka ini adalah salah satu tanda kiamat sudah hampir Petang ni nak sharing pasal harga sesedut NAFAS… (copy dari group wasap) Tahukah anda harga Oksigen di hospital ialah RM10/­liter.. Tahukah anda harga

Terjemahan Surah Al-Fatihah

Salam bahagia untuk semua… Surah Al-Fatihah, kita baca secara wajibnya 17 kali sehari. Namun kita masih belum menghafal terjemahannya. Salah satu tips supaya khusyuk dalam solat adalah mengetahui terjemahan bacaan dalam solat… Jom audit diri, sama-sama kita hafal terjemahan surah al-Fatihah supaya solat kita lebih khusyuk dan

Tazkirah: Isteri dan Ibu di matamu

Salam Jumaat… hari ni nak share sedikit Tazkirah: Isteri dan Ibu di matamu yang saya dapat dari group wasap… mungkin ada yang telah baca dan ada yang belum… semoga sharing ini menjadi peringatan untuk diri kita jua.. “Kalau isteri sakitkan hati suami, tandanya durhaka pada suami. Tapi

TELEKUNG PROJECT: Telekung Donation

Salam Jumaat penuh barakah… Hari ni saya nak share projek terbaru The Telekung Project: Telekung Donation sempena kedatangan Ramadhan dalam 104 hari lagi. Jom kita sama-sama jayakan program ini, kalau tak dapat banyak, sedikit pun jadi untuk bekalan saham akhirat kita nanti… Anda boleh sumbangkan telekung atau

Ku cintanya sungguh-sungguh…

Salam sayang…. Lagu ini saya tujukan buat semua yang teristimewa dalam hidup saya…  Hanya padaMu Ya Allah aku bermohon…   [MALAIKAT] Tuhanku Kamu tolonglah hantarkan kepadanya Malaikat untuk jaganya bila ku tiada Tunaikan semua permintaannya kerna Ku cintanya sungguh-sungguh Pagi petang berlumba Terkejar-kejar masa Cuba bina istana