keletihan Archive

Show Posts in

Vitamin B Shaklee

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita. B yang Lengkap

Energy Booster

Salam sayang pembaca semua.. Bagi seorang pekerja/guru/surirumah, mungkin ada yang pernah mengalami situasi seperti di bawah.Anda sering berasa lesu, tidak bermaya dan mengantuk? Balik kerja petang dah tak mampu nak buat kerja rumah mahupun melayan anak?Badan sering sakit dan mudah demam? Itu petanda badan anda kurang vitamin

Keputusan SPM 2012

Salam sayang MamaFN… Hari ni adalah hari penuh sejarah kepada semua pelajar SPM2012 yang telah bertungkus lumus belajar dan berusaha sejak tahun 2011 lagi. Hari ni bakal diumumkan KEPUTUSAN SPM 2012. Semua pelajar boleh mengambil keputusan masing-masing di sekolah selepas jam 11 pagi. Pastinya Mak dan Ayah tak

Khas buat para lelaki…

Salam pagi Selasa… Masih dalam mood cuti panjang lagi… Walau ke mana dan di mana anda berada, Mama doakan semoga perjalanan kalian sentiasa selamat dan sejahtera. Hati-hati memandu di jalanraya kerana “Malang Tidak berbau” Pagi ni Mama nak kongsi Shaklee Men’s Health Program yang sangat sesuai untuk para lelaki (suami,

Ibu menyusu cepat lapar kerana….

Ramai ibu yang mengeluh, kata mereka, “bila menyusu, Ibu cepat lapar”.. memang benar juga pernyataan tu sebab Mama pun rasa macam tu.. sebab setiap kali ibu menyusu bayi sebenarnya Ibu sedang membakar kalori yang ada dalam badan.Sesetengah kalori yang diperlukan untuk penghasilan susu badan dibekalkan oleh simpanan

Ketahui Tentang Toksin

Toksin ialah bahan kimia yang boleh muncul secara natural atau sintetik. Ia boleh membahayakan tubuh secara dalaman atau luaran. Terdapat dua jenis toksin – endotoksin dan eksotoksin. Endotoksin atau toksin dalaman dihasilkan oleh badan akibat makanan yang kurang berkhasiat melalui proses metabolisme Eksotoksin atau toksin luaran terdiri