diariku Archive

Show Posts in

Anak lambat bercakap? Normal atau tidak?

Salam Syawal… Saya nak kongsikan artikel ini pada semua ibu bapa di luar sana supaya tidak menganggap anak lambat bercakap itu normal. Ia berlaku pada saya, bila saya anggap Fuad normal bila dia lambat bercakap. Tindakan bertangguh saya menghantar Fuad kepada Speech Therapist amat dikesalkan. Walaubagaimana pun,

Shaklee Alor Gajah: Bidadari Syurga

Bismillah Kredit kepada penulis :::Renungan Seketika::: Sebuah teksi berhenti dibelakang kereta isteri saya yg menghantar saya untuk rawatan. Driver teksi keluar mengambil wheel chair kerana orang tua yg dibawanya tak berupaya berjalan. Saya tolong menyorong ke dalam dan duduk disebelahnya. “Saya tengok Tn Hj selalu dihantar oleh

Tahniah Fatin, Mama bangga denganmu..

Salam ceria…minggu lepas Fatin mewakili SKAG1, dalam pertandingan mendeklamasikan puisi. Tahniah Mama ucapkan buat Fatin kerana berjaya mendapat hadiah saguhati. Alhamdulillah.. first time masuk dapatlah juga tempat… Tahniah Fatin, Mama bangga denganmu… Satu lagi nak citer, Fatin ni peminat setia Omega Guard. Setiap hari dia pasti ambil

Fatin Nabihah mendeklamasi sajak dan syair

Selamat pagi semua…. Alhamdulillah, hari ni Kakak Fatin akan mewakili Sekolah Alor Gajah 1 dalam pertandingan mendeklamasi sajak dan syair… Mama doakan Kakak Fatin akan beroleh kejayaan.. Mama bangga dengan Fatin sebab sangat bersungguh-sungguh menghafal dan berlatih mendeklamasi sajak dah syair. Antara bait-bait sajaknya “Negeri bertuah ini,

Berubah demi WANG!

Salam bahagia semua…. Malam ni saya nak kongsi satu artikel daripada saudara Irfan Khairi yang cukup bermotivasi buat saya. Moga ia juga bermakna untuk anda semua…   Berubah demi WANG! Oleh Irfan Khairi Ramai yang membaca buku kewangan dan artikel kewangan serta tak kurang juga menghadiri seminar

Tunku Abdul Rahman Juara Keseluruhan 2015

Alhamdulillah, Hari Rabu lepas selesailah kemuncak Kejohanan Olahrahraga MRSM Alor Gajah kali ke-7. Setelah kami, guru-guru dan pelajar-pelajar berpanas 3 hari berturut-turut, akhirnya kejuaraan milik Rumah Tunku Abdul Rahman… Rumah Tunku Abdul Rahman JUARA KESELURUHAN. Tahniah kepada Olahragawan tahun ini juga dari rumah kami. Tahniah kepada semua

TELEKUNG PROJECT: Telekung Donation

Salam Jumaat penuh barakah… Hari ni saya nak share projek terbaru The Telekung Project: Telekung Donation sempena kedatangan Ramadhan dalam 104 hari lagi. Jom kita sama-sama jayakan program ini, kalau tak dapat banyak, sedikit pun jadi untuk bekalan saham akhirat kita nanti… Anda boleh sumbangkan telekung atau

Shaklee Alor Gajah: mamafn.com berwajah baru

Salam ceria untuk semua pengunjung mamafn.com. Alhamdulillah kini mamafn.com berwajah baru, lebih segar dan lebih ceria. Alhamdulillah dengan izin Allah, saya lebih bersemangat untuk menulis sharing kebaikan vitamin Shaklee yang saya sekeluarga amalkan. Saya, suami dan anak-anak adalah pengguna setia vitamin Shaklee sejak 2010 lagi. Bermula dengan