Kolagen manakah yang terbaik?

Salam ceria dan kasih sayang…

Rezeki bukan hanya dalam bentuk duit, tapi rezeki datang dalam pelbagai bentuk seperti kesihatan, ketenangan, diselamatkan dari malapetaka, diselamatkan dari terpaksa membayar kos kereta yang rosak dan lain-lain lagi.. Yang penting ucapan “alhamdulillah” sentiasa basah dibibir bersyukur dengan apa yang ada.

Hari ini pelbagai syarikat kesihatan menghasilkan produk kolagen dari pelbagai sumber. Ada dari hidupan laut, ada dari buah-buahan, ada juga dari haiwan..  

Tahukah Anda Dari Mana Sumber Kolagen Dalam Suplemen Yang Ada Di Pasaran ?

  1. Daripada bovine (lembu) – diternak secara tertutup contohnya di Australia dan New Zealand.
  2. Daripada babi (porcine origin)
  3. Daripada haiwan laut – contohnya ikan dan gamat
  4. Daripada tumbuhan – contohnya kacang soya
  5. Daripada Yak – produk dari China
  6. Daripada manusia – plasenta, janin yang digugurkan dan ada cerita dari banduan yang ditembak mati!

Apakah Kolagen?
Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah, ia menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.  

Sebab dan Kesan Kehilangan Kolagen
Semakin usia meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan. Pengurangan kolagen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain, seperti:
•   Kulit berkedut, kering dan melayut
•   Kuku rapuh dan tidak kukuh
•   Rambut halus dan gugur


Kemerosotan semulajadi ini boleh dipulihkan melalui makanan tambahan! Pengambilan tetap makanan tambahan kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara kulit. Faedah-faedah makanan tambahan kolagen termasuk dapat menyegarkan semula kulit sihat, mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan, menguatkan kuku dan menyuburkan rambut.
Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui pengambilan suplemen kolagen. Jika anda ingin mempunyai kehidupan yang hebat, rasa lebih muda, jagalah kesihatan dan berikan tubuh anda bekalan kolagen yang mencukupi.

Shaklee Collagen Powder

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red  Snapper  Scale)  Collagen,  kolagen  yang  berkualiti  tinggi  dan  tulen  yang  diekstrak  daripada  sisik  ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
 

Tujuh bahan utamanya termasuk,  ekstrak  biji  benih  Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan,  Lactobacillus  acidophilus,  vitamin  C  dan  vitamin  B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
 

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja

Pilihan di tangan anda… apa yang dimakan, akan menjadi darah daging. Kesan positif bergantung kepada supplement yang anda ambil. Pilihla yang SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN DAN SENTIASA MESRA ALAM

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Berminat?

Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan

♥ Rafidah M Shamsuddin

♥ Shaklee Independent Distributor [ID No : 846828]
♥ Contact No | Whatsup : 019-3652473
♥ Emel : rafidah.msham@gmail.com
♥ Fb FanPage: mamafn.com vita-shoppe

*Mama juga adalah wakil COD Shaklee Alor Gajah, Masjid Tanah, Jasin dan Bandaraya Melaka. Juga penghantaran poslaju serata Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge