Shaklee Alor Gajah: Si Hitam June Shaklee

Si Hitam June Shaklee – hitam manis, hitam itu menawan, hitam berseri… Ramai yang suka hitam. Sehinggakan org tua2 dulu cakap, “Sungguh hitam si tampok manggis, walaupun hitam isinya manis” 

Bismillah…
Tema bulan June adalah bewarna hitam. Kenapa? Sebab si hitam manis ni boleh buat semua org berseri, boleh buat semua org gembira, boleh buat suami isteri makin intim, boleh buat jerawat kecut, boleh buat parut pudar..

Banyak betul fungsi Si Hitam Manis ni.  Vitamin E Shaklee di peribuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yg kaya dgn vitamin E, d-alpha tocopherol yg aktif diekstrak secara fisiologi dan digabung dgn 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah vitamin E yg paling lengkap dipasaran. Mengandungi 10mg selenium semulajadi yg membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel,sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya  penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.
 


Sempena kita bakal menyambut Syawal tak lama lagi… tentu semua anda tak sabar nak berseri di pagi raya kan?? Jika mahu hasil yang lagi marvellous, boleh ambil set kulit cantik [vitamin E, vitamin C dan B Complex].

Apa yang set ini boleh bagi:

Vitamin E: Vitamin antioksidan yang penting dalam mencegah pertumbuhan sel-sel abnormal atau sel kanser. Vitamin E juga membantu melambatkan penuaan (yg ni mesti ramai yang suka sbb semua org tak suka tua). Ia juga bagus untuk sistem saraf supaya kita tidak mudah stress (bila stress sel-sel kita mudah rosak), dan bantu elakkan rasa sengal dan sakit urat.

Vitamin C:  Vitamin C sangat penting dalam menjaga sel-sel dalam badan kita. Vitamin C tidak dihasilkan dari tubuh kita. Jadi kita perlu ambil supply vitamin C dari sumber luar seperti dari buah-buahan dan sayur-sayuran. Vitamin C sangat mudah termusnah terutama dengan kesan panas. Vitamin C sangat penting dalam membantu dalam sistem imun dan menjaga keanjalan salur pembuluh darah.

B-Complex: Vitamin B Shaklee yang lengkap dengan 8B adalah vitamin larut air. Ia membantu menukarkan gula kepada tenaga. Ia juga membantu mengurangkan stress, membantu kestabilan emosi dan hormon badan.


p/s: Sila baca label Vitamin E anda di rumah anda jika bukan jenama Shaklee adakah nama saintifiknya  d-alpha tocopherol ? Jika di awal pangkal bukan huruf ‘d’ berhati-hatilah kerana ia mungkin vitamin sintetik.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Berminat?

Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan

♥ Rafidah M Shamsuddin

♥ Shaklee Independent Distributor [ID No : 846828]
♥ Contact No | Whatsup : 019-3652473
♥ Emel : rafidah.msham@gmail.com
♥ Fb FanPage: mamafn.com vita-shoppe

*Mama juga adalah wakil COD Shaklee Alor Gajah, Masjid Tanah, Jasin dan Bandaraya Melaka. Juga penghantaran poslaju serata Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge