Shaklee Alor Gajah: Ramadhan Bulan Nyah Toksin

Ramadhan Bulan Nyah Toksin -Ramadhan datang lagi. Bagi umat Islam, Ramadhan merupakan bulan yang dinanti kerana selain berpuasa membersihkab dosa dan menyucikan jiwa, ia juga dilihat sebagai bulan menyah-toksinkan badan. Sebab itu bukan hanya umat Islam berpuasa di Malaysia malah kaum lain seperti Cina dan India turut ada yang berpuasa. [petikan dr majalah i-sihat]

Bismillah…
Alhamdulillah, kita baru je melepasi Nisfu Syaaban.. ini bermakna lagi 12 hari kita akan menyambut ketibaan Ramadhan Al-Mubarak.

Jom kita ambil kesempatan Ramadhan tahun ini utk menyah-toksinkan badan kita setelah diguna sepenuhnya selama 11 bulan tanpa rehat. Alhamdulillah, Hebatnya Allah telah memerintahkan kita untuk berpuasa selama 1 bulan di bulan Ramadhan al-Mubarak. Pastinya perintahNya amat bermakna untuk kita sebagai hamba Allah yang kerdil. Kereta yang kita pakai pun perlu diservis bila tiba waktunya.. bayangkan jika kereta itu tidak diservis dan dijaga secara berkala, pasti hayat kereta itu tidak lama.. pasti banyak ragam kereta itu…


Sepanjang bulan Ramadhan, saya suka membancuh Triple Gem (ESP + PD + Mealshakes) sewaktu sahur… minum satu family. Anak sulung, Fatin sangat suka minum Triple Gem ni. Saya nampak perubahan dia jika dia ambil semasa sahur atau jika dia tak ambil. Hari yang bermula dengan Triple Gem buat dia aktif dan segar hingga ke waktu berbuka.

Vitamin yang lain seperti B compleks, Vitalea dan Vitamin C tu dah memang vitamin wajib buat saya dan suami.. boleh diambil semasa sahur atau berbuka..

Vitamin-vitamin lain adalah mengikut keperluan… kena ingat ye.. walaupun bulan puasa intake air 3 liter tu mesti cukup… so kalau terlalu banyak vitamin yang diambil, tapi air masak kurang… maka tanggungla sendiri healing crisisnya ye… 

Hubungi saya untuk dapatkan bekalan vitamin ramadhan anda..

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Berminat?

Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan

♥ Rafidah M Shamsuddin

♥ Shaklee Independent Distributor [ID No : 846828]
♥ Contact No | Whatsup : 019-3652473
♥ Emel : rafidah.msham@gmail.com
♥ Fb FanPage: mamafn.com vita-shoppe

*Mama juga adalah wakil COD Shaklee Alor Gajah, Masjid Tanah, Jasin dan Bandaraya Melaka. Juga penghantaran poslaju serata Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge