Shaklee Alor Gajah: Punyai anak cerewet

Punyai anak cerewet – Jika anak anda seorang cerewet terutama soal makan, boleh syorkan mealshakes sbb ia lengkap dengan vitamin dan memberi rasa kenyang dan tenaga pada anak anda.

Bismillah…

Sekejap saja masa berlalu, hari ni dah 22 Mei 2014… Bagaimana persiapan kita utk hari ini? Adakah lebih baik dari semalam? Semestinya lebih baik walaupun dengan hanya 1 kebaikan baru.

Bila sebut kebaikan, pada ibu bapa yang ada anak, semestinya mahu yang terbaik untuk anak. Betul kan?

Anda akan pilih nama terbaik, pakaian terbaik, makanan terbaik, sekolah terbaik dan semualah yang terbaik..

Bila sebut pasal makanan tentunya kita juga akan beri yang terbaik untuk anak… tapi macam mana kalau punyai anak yang cerewet? Kita dah sajikan macam-macam jenis makanan, tapi semuanya “NO, NO, NO”

Jika anak anda seorang cerewet terutama soal makan, boleh syorkan mealshakes sbb ia lengkap dengan vitamin dan memberi rasa kenyang dan tenaga pada anak anda.

Meal shake adalah pemakanan yang sesuai utk anak yg cerewet. Bagi anak yg kurang selera makan, apa kata cuba berikan Meal Shake dlm minuman mereka.

Sebab apa Meal Shakes ?
Menurut tulisan seorang nutritionist yang bernama Kelly Dorfman dalam bukunya bertajuk “What Eating Your Child”, sukar untuk makan adalah akibat kekurangan mineral yang akan mencetuskan selera makan iaitu ZINK. Antara makanan yang mengandungi zink adalah tiram, hati, daging kambing dan kekacang dan makanan ini kebanyakkan anak-anak kecil tak makan atas sebab masih tak biasa atau atas faktor yang tidak digalakkan seperti hati.

Lalu suplemen di pilih sebagai solusi untuk mengatasi kekurangan itu, dan saya selalu mencadangkan Meal Shakes untuk budak-budak yang tak de selera nak makan. Meal Shakes adalah makanan pelengkap yang mengandungi protein + multivitamin termasuk zink + serat.
CREDIT:




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Berminat?
Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan

♥ Rafidah M Shamsuddin
♥ Shaklee Independent Distributor [ID No : 846828]
♥ Contact No | Whatsup : 019-3652473
♥ Emel : rafidah.msham@gmail.com
♥ Fb FanPage: mamafn.com vita-shoppe

*Mama juga adalah wakil COD Shaklee Alor Gajah, Masjid Tanah, Jasin dan Bandaraya Melaka. Juga penghantaran poslaju serata Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge