Shaklee Melaka: Jatuh hati dengan ESP

Bismillah….

Salam sayang buat semua… maaf lama sudah tidak meng “update” di sini…
Alhamdulillah minggu pertama di bulan Mac telah bermula… hari ni sudah 7 hari kita berada di bulan Mac. Bulan ni wall FB dan blog sibuk dok update pasal ESP… Apakah yang istimewanya ESP ni?


Mama mula kenal ESP masa menyusu Fuad pada 2010. Hati mula terasa nak cuba bila baca di blog upline Mama, anakkuwiraku.com. Lebih-lebih lagi disebabkan kebaikkannya sangat banyak terutama bagi ibu menyusu. Sebagai seorang ibu yang menyusu, badan Mama sangat memerlukan protein kerana ia menjadi bahan asas yang utama dalam penghasilan susu ibu. 

Asalnya memang target untuk tambahkan susu dan jadikan susu lebih pekat, tapi alhamdulillah bila consistent ambil setiap hari, Mama perasan tapak kaki terutama di tumit yang dulu pecah-pecah dan kasar mula licin dan makin cantik. Satu lagi kulit Mama yang dulu kering dah mula “moist”… best sangat… 

Mama biasa ambil ESP pada awal pagi sebelum ke sekolah. Alhamdulillah Mama tak berasa sangat lapar. Jika pagi tu Mama sarapan agak lambat pun tak de hal… Rupaya ESP ni menyebabkan kita kenyang lama…

Ada juga yang tanya… ambil soya boleh menyebabkan kanser ke? Sebenarnya punca kanser kita tak tahu dari mana kerana sel kanser ni memang ada dalam badan kita, cuma aktif atau tidak sahaja.. Kita perlu tengok apa aktiviti seharian kita, apa makanan yang kita ambil dan macam mana persekitaran kita. Jadi bukan Soya penyebab kanser… 

SOYA ESP ni… protein soya yang sangat bagus kerana ia adalah NON-GMO. Shaklee sangat serius dalam kualiti produknya.. Shaklee akan pantau dari penanaman hingga terhasilnya produk. Jika ada satu-satu step yang tidak memenuhi piawaian, dia akan stop production. Itulah kadang-kadang ada produk shaklee yang unavailable pada suatu masa seperti Herblax. Ini kerana Shaklee sangat pentingkan kualiti.



Harga satu canister ESP RM150 (harga retail), boleh tahan hingga 2 bulan kalau jimat2… tapi kalau hari-hari bancuh 3 sudu besar, tahan le sebulan… kalau nak cantik tak payah jimat2.. betul tak?

Nak cuba? contact Mama ye…

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Berminat?
Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan

♥ Rafidah M Shamsuddin
♥ Shaklee Independent Distributor [ID No : 846828]
♥ Contact No | Whatsup : 019-3652473
♥ Emel : rafidah.msham@gmail.com
♥ Fb FanPage: mamafn.com vita-shoppe

*Mama juga adalah wakil COD Shaklee Alor Gajah, Masjid Tanah, Jasin dan Bandaraya Melaka. Juga penghantaran poslaju serata Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge