Nutriferon sebagai First Aid Kit di rumah.

First-aid kit sangat penting dan perlu ada di setiap rumah. Lebih-lebih lagi jika mempunyai anak kecil kerana “malang tidak berbau”. Mama dan Abah pun ada first-aid kit ni di rumah. Dan kami sentiasa update barang-barang di dalamnya. kami juga pastikan barang-barangnya masih boleh dipakai dan tidak “expired”.

Satu lagi, mama juga pastikan di rumah ada first-aid vitamin iaitu Nutriferon Shaklee. Sebagai ibu yang masih menyusu kepada Fakhri, bayi 1 tahun 4 bulan, kalau boleh Mama tak nak bagi apa-apa paracetamol jika Fakhri demam. Mama akan usaha susukan dia dengan sekerap mungkin. Dan untuk tambahkan immune booster dalam susu, Mama ambik Nutriferon.

Masa fakhri ambil injection 1 tahun, Doc dah pesan, Fakhri akan demam selepas seminggu. Genap aja seminggu, seperti apa yg Doc cakap… Suhu badan fakhri mula meningkat…
Mama terus amik 1/2 paket nutriferon dan bancuh dengan 5ml air dan bagi Fakhri minum. Umur Fakhri dah lebih 1 tahun, so dia boleh ambil Nutriferon tu terus… Mama juga bagi Fakhri Performance Drink supaya Fakhri tidak dehidrate. 

Alhamdulillah suhu badan Fakhri dah turun dan takde panas lagi…  Alhamdulillah… syukur padaMu Ya ALLAH… Shaklee adalah usaha, Hanya dia Maha Pemberi.

Apa yang menarik tentang Nutriferon ni?

Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?


  1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.
  2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.
  3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
  4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.
  5. Mereka yang sering stress.
  6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
  7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
  8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.


Bagaimana Nutriferon bertindak?

NutriFeron MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan. Anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!

Pemakanan tambahan NutriFeron ™ yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama, untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan *:

  • Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;
  • Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;
  • Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;
  • Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

Jadi sekarang, kalau ada anak ibu-ibu yang menyusu yang demam, selsema atau tidak sihat. Mama cadangkan ibu mengambil Nutriferon supaya kebaikan Nutriferon dapat disalurkan kepada bayi anda.. NO MORE PARACETAMOL!!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Berminat?
Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan

♥ Rafidah M Shamsuddin
♥ Shaklee Independent Distributor [ID No : 846828]
♥ Contact No | Whatsup : 019-3652473
♥ Emel : rafidah.msham@gmail.com
♥ Fb FanPage: mamafn.com vita-shoppe

*Mama juga adalah wakil COD Shaklee Alor Gajah, Masjid Tanah, Jasin dan Bandaraya Melaka. Juga penghantaran poslaju serata Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge