“Tak macam oranng pantang pun!!”

 



” Anak saya ada G6PD Deficiency .. Pead anak saya dah di beri amaran keras supaya jangan ambil @ pakai any jamu sebbab boleh menyebabkan anak dapat prolong jaundice, di sebabkan risaukan anak, selama 2 minggu saya berpantang tanpa sebarang jamu, badan pun dah terasa sengal-sengal, tak bermaya. Saya mula mencari sesuatu yang bersesuai untuk berpantang. Awalnya nak try set berpantang shaklee ni, ragu-ragu gak,, macam mana supplement boleh jadi set berpantang kan… bila start ambil set ni, sehari dua dah terasa kesannya… seriously sengal-sengal badan dan tak bermaya terus hilang…proses pantang yang tinggal separuh lagi saya lalui dengan sangat-sangat bertenaga… kawan-kawan dan sedara yang datang melawat pun ramai tegur saya nampak sihat dan bertenaga tak macam orang pantang. Anak pun Alhamdulillah tak kene juandice langsung…Dari situ saya dah mula jatuh hati pada supplement Shaklee..”

Alhamdulillah Testimoni dari salah seorang pengguna SET BERSALIN/BERPANTANG SHAKLEE.

Kenapa set bersalin/berpantang menjadi pilihan… ?

✔Kerana..Shaklee ni SELAMAT dan UNIK jika nak di bandingkan dengan set berpantang atau set bersalin lain yang berlambak di pasaran sekarang.
✔SELAMAT kerana vitamin Shaklee boleh di ambil oleh ibu yang baru melahirkan bayi seawal 2jam selepas melahirkan bayi.
✔SELAMAT kerana vitamin Shaklee boleh di makan oleh ibu yang bayi di sahkan ada masalah jaundis/sakit kuning.
✔SELAMAT kerana ibu yang melahirkan bayi secara normal atau pembedahan boleh makan vitamin Shaklee ini.
✔UNIK kerana gabungan vitamin yang ada dalam set bersalin atau set berpantang Shaklee ini membuatkan ibu lebih cergas, lebih bertenaga, lebih anggun dan cantik.
✔UNIK kerana luka ibu akan lebih cepat sembuh.
✔UNIK kerana susu ibu meriah dengan adanya ESP dalam set ini.

Mari kita baca khasiat dan kebaikan set bersalin Shaklee ini…..
——————————————————————–

✔VITA LEA

  • Ibu yg sdg berpantang di galakkan ambil vita lea sbb semasa dlm pantang bnyk makanan yg kita xboleh makan so tenaga kita akan berkurang.
  • Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin,oleh itu ibu perlu ambil makanan yg seimbang dan berkhasiat bg m’gantikan semula darah yg hilang.
  • Mengandungi zat besi yg sgat penting dalam pembentukan sel darah merah.
  • Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.
  • Kalau nk bf baby,pengambilan zat besi adalah sgat penting.
  • Vita lea xblh di ambil dgn minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisinsi penyerapan zat besi oleh badan.


✔B COMPLEX

  • Membantu menstabilkan hormon badan kita
  • Jika kurang B complexblh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
  • Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
  • Menukarkan makanan kpd tenaga

✔ZINK

  • Ibu2 yg xmakan ikan haruan atau pati ikan haruan zinc complex adalah pengganti yg tepat kpd makanan tersebut.
  • Galian yg sgat penting dlm membantu proses pemulihan.
  • Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
  • Pengambilan zink bg ibu yg menyusu akan membantu anak yg disusukan membesar dgn baik.
  • Mengurangkan masalah rambut gugur
  • Memabntu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.

✔VIT C

  • Berkonsepkan pelepasan masa
  • Ia melepaskan vitamin C secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan dan demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara konsisten.
  • Vita C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
  • Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan.
  • Memperbaiki tisu sel yg rosak semasa bersalin….


✔Energizing Soy Protein (ESP)

  • Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

✔OSTEMATRIX

  • OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.ostematrix membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang.

=====================================
✔ BERMINAT? pm/Whatsapp di 019-3652473 SEKARANG JUGA!!!
============================= ========

✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan

*Mama juga adalah wakil COD Shaklee Alor Gajah, Masjid Tanah, Jasin dan Bandaraya Melaka. Juga penghantaran poslaju serata Malaysia.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Berminat?
Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan

♥ Rafidah M Shamsuddin
♥ Shaklee Independent Distributor [ID No : 846828]
♥ Contact No | Whatsup : 019-3652473
♥ Emel : rafidah.msham@gmail.com
♥ Laman web: mamafn.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge