Vitamin untuk Ibu Hamil

Salam sayang…
Kebelakangan ini, Mama sering menerima sms/pm dari ibu-ibu yang disahkan hamil.. tahniah… Post ini khas ibu yang sedang mengandung, tak kira la baru disahkan mengandung, dah sebulan atau 3 bulan atau 5 bulan… atau dah nak bersalin, tiada istilah terlambat untuk mencuba vitamin supplement Shaklee.

Set ini juga yang Mama amalkan sepanjang mengandungkan Muhd Fakhri Naim… Si Tembam kesayangan semua tu…Ini adalah antara kelebihan setiap vitamin dalam set ini:

  1. Protien (Energizing Soy Protien): Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protien yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.
  2. B Complex: Terdiri daripada lapan vit B beserta Folic Acid dan Biotin. Perlu bagi urat saraf dan sangat penting bagi ibu hamil.
  3.  Vitamin C: Melindungi sel , penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel2 tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat besi di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
  4. Multivitamin (Vitalea): Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian. Tidak mengandungi pewarna dan ianya adalah produk pertama yang ditemui oleh founder Shaklee.
  5. Omega 3 ( Omega Guard): Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari petingkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.
  6. Kalsium ( Ostematrix): Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki ransangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

sumber

Jika ibu sudah mengambil set ini, tidak perlu lagi mengambil vitamin free* yang klinik bagi tu… dan tak perlu lagi makan o**m*n. kerana set ini telah lengkap dengan keperluan vitamin untuk ibu. Disarankan ibu perlu menjaga pemakanan bukan hanya bergantung kepada supplement semata-mata.. Ibu masih perlu makan sayur-sayuran, buah-buahan dan kurangkan makanan berlemak dan manis2.. 

*Mama juga adalah wakil COD Shaklee Alor Gajah, Masjid Tanah, Jasin dan Bandaraya Melaka. Juga penghantaran poslaju serata Malaysia.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Berminat?
Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan

♥ Rafidah M Shamsuddin
♥ Shaklee Independent Distributor [ID No : 846828]
♥ Contact No | Whatsup : 019-3652473
♥ Emel : rafidah.msham@gmail.com
♥ Laman web: mamafn.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge